Percheziții la Primăria Cilieni. Angajații ar fi luat 350.000 lei din casieria unității

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, în această dimineață, patru percheziții la sediul Primăriei Cilieni și la domiciliile unor funcționari din cadrul instituţiei.

Potrivit IPJ Olt, activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare. Angajații primăriei și-ar fi însușit 350.000 de lei din casieria unității.

„Din cercetări a reieșit faptul că, funcţionari din cadrul autorităţii publice locale şi-ar fi însușit aproximativ 350.000 lei din casieria unității, sumele respective fiind încasate de la cetățenii pentru plata impozitelor și taxelor locale, fiindu-le eliberate chitanțe în acest sens, sume care, ulterior, nu ar mai fi fost depuse în totalitate la trezorerie”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În baza unor mandate de aducere, trei persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate și a fi dispuse măsuri legale.