Bărbat din Rusănești, arestat preventiv, după ce a intrat cu mașina într-un gard. A părăsit locul accidentului, a fost băut și nu avea nici permis

Un bărbat, de 27 de ani, din comuna Rusănești a alertat autoritățile pe 6 februarie, spunând că a fost accidentat, fiind pasager într-o mașină.

Polițiștii l-au găsit repede pe cel care a produs accidentul, un bărbat de 48 de ani, din comuna Rusănești. Potrivit unor surse, acesta a intrat în gardul unui imobil din comună și ar fi încercat să șteargă urmele accidentului ducând pasagerul la el acasă, inițial, convingând victima să nu sune la Poliție. Grav este că acesta era băut și nu avea permis de conducere.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Corabia, a fost găsit autoturismul implicat în evenimentul rutier și a fost identificat conducătorul auto, ca fiind un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din comuna Rusănești, județul Olt. Se pare că bărbatul respectiv, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza localității Rusănești, ar fi fost implicat într-un eveniment rutier, în urma căruia pasagerul ar fi fost accidentat. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără a anunța poliția. În momentul testării cu aparatul alcooltest, bărbatul a prezentat o concentrație de 0.65 mg/ litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Marți, 9 februarie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar miercuri a fost arestat preventive pentru 30 de zile.

Bărbatul este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ” conducerea unui vehicul fără permis de conducere „, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și “părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.