Un tânăr de 19 ani, din comuna Găneasa, i-ar fi aplicat mamei sale mai multe lovituri în zona toracică. Femeia de 43 de ani a fost găsită moartă

UPDATE. Un tânăr de 19 ani, din comuna Găneasa, județul Olt, este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte, după ce și-ar fi lovit mama în seara zilei de 21 noiembrie. Femeia de 43 de ani a fost găsită decedată a doua zi, în casă, de către soțul ei. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore.

Procurorii spun că femeia, care consumase alcool, a intrat în camera tânărului, adresându-i acestuia mai multe cuvinte jignitoare și chiar lovindu-l.

„În seara zilei 23.11.2023, ora 23:15, procurorul crimialist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus reţinerea unui tânăr, în vârstă de 19 ani, din com.Găneasa, sat Izvoru, jud.Olt, pentru o perioadă de 24 ore, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, comisă asupra unui membru de familie (mama sa),  faptă prevăzută şi pedepsită de art.195 C.p., cu aplic.art.199 C.p.

În fapt, s-a stabilit că în noaptea de 21/22.11.2023, în jurul orelor 21:00 – 22.00, în timp ce se aflau în locuinţa comună din localitatea Găneasa, sat Izvoru, jud.Olt, victima D.M., în vârstă de 43 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (3,72 gr%0), a pătruns în camera fiului său, inc. D.N.A., adresându-i injurii, motiv pentru care acesta a ripostat, aplicându-i câteva palme peste faţă. În respectiva împrejurare, victima a început să-l îmbrâncească pe inculpat şi i-a aplicat, la rândul său o lovitură cu palma în zona feţei, fapt ce l-a determinat pe acesta să o lovească, în continuare,  cu pumnii în zona coapselor, lovituri în urma cărora victima a căzut la podea, fiindu-i provocate leziuni traumatice, care au generat decesul.

         În raport de circumstanţele comiterii faptei, în favoarea inculpatului s-a reţinut circumstanţa atenuantă a scuzei provocării, în sensul că a acţionat pe fondul unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea victimei, produsă prin atingerea gravă a demnităţii (injurii, cuvinte jignitoare, blesteme) şi a unei stări de nervozitate determinată de atitudinea victimei de-a lungul timpului (aproximativ 12 ani), aceasta fiind cunoscută ca o consumatoare de băuturi alcoolice care provoca scandal în familie, fiind internată în mod repetat la secţia de pshiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru dezalcoolizare”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

 Legiștii spun că moartea femeii a fost violentă.

„La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasa, care, din primele verificări, a identificat trupul neînsuflețit al unei femei de 43 de ani, din comuna Găneasa, județul Olt.

Trupul femeii a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea efectuării autopsiei, pentru stabilirea cauzei decesului.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs decesul.

În urma efectuării autopsiei medico-legale, s-a constat faptul că moartea femeii a fost violentă, iar între leziuni și deces există legătură directă de cauzalitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Oamenii legii au stabilit că fiul de 19 ani i-a aplicat mai multe lovituri în zona toracică, pe 21 noiembrie.

„Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, o echipă complexă de cercetare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a stabilit faptul că, în seara zilei de 21 noiembrie 2023, pe fondul unui conflict spontan, femeii de 43 de ani, din comuna Găneasa, județul Olt, i-ar fi fost aplicate mai multe lovituri cu pumnii, în zona toracică, de către fiul acesteia, în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate, femeia fiind găsită decedată de către soțul său, în dimineața zilei următoare”, se mai arată în comunicatul citat.