COD GALBEN. Meteorologii anunță ger, ninsori viscolite și intensificări ale vântului, timp de două zile

Meteorologii au emis o atenționare cod galben, fenomenele vizate fiind răcirea accentuată, intensificări ale vântului, ninsori viscolite și polei. Atenționarea meteorologică este valabilă în perioada 11 februarie, ora 12.00 – 12 februarie, ora 12.00.

„În intervalul menționat, vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri va fi ger în vestul, nordul țării, nord-estul și centrul țării. Treptat, vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și în zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteză de 55…65 km pe oră și temporar peste 70…80 km pe oră, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată”, se arată în atenționarea specialiștilor ANM.

Meteorologii au anunțat că vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă, mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va avea intensificări.