Comuna Drăghiceni scapă de carantină. Localnicii nu au voie să iasă din casă după ora 20.00

Autoritățile județene au decis marți, 20 aprilie, ridicarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Drăghiceni, cu satele Drăghiceni, Grozăveşti şi Liiceni, judeţul Olt, începând cu 21 aprilie, ora 08:00.

„Propunerea de ridicare a măsurii de carantină zonală a avut la bază analiza situaţiei epidemiologice realizată de Direcţia de Sănătate Publică Olt şi avizului emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile. Analiza riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 evidenţiază un trend descrescător şi un risc redus de transmitere a virusului”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

Comuna Drăghiceni a intrat în carantină începând cu 7 aprilie, iar incidența COVID a urcat și peste 20 de cazuri la mia de locuitori. Potrivit datelor transmise de DSP Olt marți, 20 aprilie, incidența în comuna Drăghiceni este de 8.87 cazuri la mia de locuitori.

Ulterior ridicării măsurii de carantină zonală, în comuna Drăghiceni, cu satele aparţinătoare Drăghiceni, Grozăveşti şi Liiceni, judeţul Olt se vor aplica în continuare următoarele măsuri:

1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu următoarele excepții:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

2. Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5:00 – 18:00.

3. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.