Senatorul Siminica Mirea: „Oltenia înregistrează cele mai mari tarife de energie electrică. Există diferenţe între regiuni”

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, a precizat că energia electrică s-a scumpit de la 1 ianuarie, deși veniturile românilor s-au diminuat constant.  Totodată, parlamentarul social-democrat a subliniat diferențele dintre regiuni în privința tarifelor suportate de către consumatori.  

„După cum bine ştim, de la data de 1 ianuarie, energia electrică a suferit o scumpire invers proporțională cu veniturile românilor, accentuând astfel actuala situaţie nefavorabilă în care România se află. Însă, cu toate acestea, de ce există diferenţe între regiuni, şi implicit, între cetăţeni? Vă spun asta, deoarece, în regiunea Muntenia Sud, tariful energiei electrice este de 157,18 lei MW/h, iar astfel, promisiunea făcută în legătură cu definirea consumatorului vulnerabil pentru protejarea celor 4,5 milioane de cetăţeni care nu îşi permit un consum mai mare de 55 KWh pe lună, a fost în zadar!”, a declarat parlamentarul oltean.

Senatorul a votat împotriva proiectului ce vizează plafonarea salariilor și a sporurilor.

„Concluzia e simplă, dar nedreaptă: Energia s-a scumpit, iar noi va trebui să o plătim. Tocmai de aceea, din respect pentru TOŢI cetăţenii acestei tări, am votat ÎMPOTRIVA proiectului ce vizează plafonarea salariilor şi a sporurilor. Trebuie să ţinem cont de situaţia românilor şi de scumpirile din ultima perioadă la alimente, servicii şi ENERGIE ELECTRICĂ!”, a mai spus senatorul de Olt.