Amenzi de 11.000 de lei la o petrecere privată din comuna Bobicești

Polițiștii de la Secția Rurală Bobicești au descoperit, duminică, 14 februarie, că la o societate comercială de pe raza comunei Bobicești este organizată o petrecere privată. Astfel, cei descoperiți la petrecere au fost amendați cu 11.000 de lei.

„La data de 14 februarie a.c., ora 23.10, lucrătorii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Bobiceşti, s-au sesizat  cu privire la faptul că, pe raza comunei Bobicești, la sediul unei societăţi comerciale, se desfășoară o petrecere privată cu participarea unui număr mare de persoane. La fața locului au fost identificate 18 persoane, participante la petrecere, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.000 de lei, fiind luată măsura închiderii petrecerii”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În ultimele 24 de ore, au fost organizate noi acțiuni de control, fiind verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 240 de forţe de ordine, fiind verificate 105 societăți comerciale, precum şi 110 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate peste 1.200 de persoane.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 23.250 de lei, dintre care 133 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 12.250 de lei și 18 aplicată persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind participarea la activităţi în spaţiu închis în valoare de 11.000 de lei”, mai arată sursa citată.

foto: arhivă