ABERANT. Spitalul Caracal, suport COVID, este gol. Manager: „Personalul șomează. Am solicitat să abordăm și alte servicii medicale în afara celor COVID”

Reprezentanții unităților medicale din județ și cei de la DSP Olt au avut joi, 18 februarie, o videoconferință cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fiind căutate soluții pentru deblocarea situației din spitale.

Astfel, Spitalul Caracal, stabilit de legislația în vigoare ca fiind suport COVID, este aproape gol, la acest moment. Situația este aberantă. În timp ce pacienții cu boli cronice nu au acces la servicii medicale și stau pe la uși, paturile destinate patologie COVID sunt goale.

Managerul Spitalului Caracal, medicul Liviu Radu, a precizat că din cele 214 paturi destinate pacienților confirmați cu virusul SARS-COV2 sunt ocupate doar 26 de pacienți.

Acesta spune că personalul spitalului șomează la propriu și încearcă să găsească soluții pentru abordarea serviciilor medicale în afara celor COVID.

„Avem foarte puțini pacienți, 26 de pacienți COVID din care șapte sunt în Terapie Intensivă. Noi avem 214 paturi disponibile pentru COVID. Spitalul este gol, așteptăm acum să dispună ministerul noi circuite, să abordăm și celelalte servicii medicale pentru pacienții cronici, pentru că nimeni nu mai întreabă de ei. Vin și bat pe la uși și nu avem ce să le facem, pentru că spitalul nostru este suport COVID și trebuie să respectăm legislația. Serviciile celelalte sunt extrem de puține, chiar și în policlinică, pentru că sunt circuite sperate. Vin și își iau rețetele lunare pentru bolile cronice. Nu puteau intra în spital, pentru că era circuit doar pentru Urgențe. Oamenii s-au mai dus la medicul de familie, la particular. Am solicitat ministrului să abordăm și alte servicii medicale în afara celor COVID. Salariile sunt destul de mari în comparație  cu alte categorii și vă spun cinstit că personalul șomează. Nu este în regulă, țara asta pierde foarte mult. Noi o să căutăm soluții pentru alte circuite, pentru celelalte patologii și o să le trimitem la DSP pentru aprobare. Noi avem 214 paturi COVID și astăzi aveam 26 pacienți, am avut 30, 35 pacienți zilele trecute. Vrem circuite verzi pentru celelalte servicii”, a  spus managerul unității medicale din Caracal.