Senatorul Liviu Voiculescu, acces la informații clasificate. Este membru în Comisia parlamentară pentru controlul activității SIE

Parlamentul a aprobat miercuri, 18 februarie, comisiile de control asupra activității SRI și SIE. Astfel, în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, senatorul de Olt, Liviu Voiculescu a fost votat membru în Comisia parlamentară pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe. Votul a fost secret cu buletine.

Alături de senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, din comisia de control asupra activității SIE mai fac parte și senatorul USR Plus Nicu Fălcoi –președinte, senatorul PSD Felix Stroe – vicepreședinte, deputatul PSD- Mihai Weber, deputatul PNL Antonel Tănase – secretar, deputatul AUR -Nicolae Roman și senatorul UDMR- Turos Lorand.

Pentru că are acces la documente clasificate, imediat după vot, senatorul Liviu Voiculescu a depus jurământul pentru păstrarea secretului asupra documentelor și datelor, menționând astfel că nu a făcut parte din structurile fostei Securități și nici din cadrele serviciilor de informații.