O femeie, de 46 de ani, din Olt a făcut șoc anafilactic, după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin AstraZeneca

O femeie, de 46 de ani, din Olt, a dezvoltat o reacție severă post vaccin. Aceasta a făcut șoc anafilactic la zece minute după ce i s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca.

„La data de 21 februarie, într-un centru de vaccinare din județul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic. Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic”, se arată într-un comunicat al Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 .

Din fericire, cadrele medicale au acționat conform procedurilor, iar femeia și-a revenit.

„Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice. Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din municipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare. La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate”, se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit unor surse, femeia este din Slatina și este cunoscută cu afecțiuni cronice.