Unitățile de învățământ din Piatra-Olt și Vișina Nouă, cursuri online

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a aprobat în ședința de luni, 22 februarie, actualizarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitățile de învățământ din Piatra-Olt și Vișina Nouă. Astfel, începând de marți, 23 februarie, se fac cursuri online la Liceul Tehnologic Piatra-Olt, Grădinița cu program normal Bistrița, Școala Gimnazială Vișina Nouă și Grădinița cu program normal Vișina Nouă.

Totodată, a fost aprobat scenariul 1 pentru Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, cu prezența fizică a elevilor în bănci, după ce vineri, Prefectura Olt a anunțat cursuri online la această unitate de învățământ, din cauza unor probleme apărute la sistemul de încălzire.

„În funcţie de evoluţia epidemiologică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt va analiza și va aproba, săptămânal (ziua de vineri) sau ori de câte ori este nevoie, scenariul de funcţionare al unităților de învățământ din judeţ, pe baza propunerilor consiliilor de administrație, avizate în prealabil de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt”, se arată în comunicatul Prefecturii Olt.

Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori sunt: Vădastra (rata de incidenţă –  6,04/1.000 de loc.), Vişina Nouă (rata de incidenţă –  4,14/1.000 de loc.) şi Piatra Olt (rata de incidenţă –  3,23/1.000 de loc.).

Pentru această localitate se aplică, începând cu 23 februarie, pentru o perioadă de 14 zile, și alte restricții, precum:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Pentru operatorii economici prevăzuți la puctele 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.