Peste 800 de elevi și profesori îndrumători au fost premiați de CJ Olt. Șeful ISJ Olt: „Vor avea o carieră de succes”

827 de elevi și profesori îndrumători au fost premiați miercuri, 7 februarie, în cadrul Galei Excelenței în Educație, ce a avut loc în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Băran” din Slatina, evenimentul fiind organizat de către Consiliul Județean Olt în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt. Șeful ISJ Olt, profesorul Adrian Bărbulete, este convins că acești copii, care muncesc zi de zi, vor avea o carieră de succes. Totodată, reprezentanții unităților de învățământ din Slatina s-au arătat încântați că forul județean și ISJ Olt păstrează tradiția și primează an de an acești elevi.

Rând pe rând, elevii și profesorii care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele naționale sau internaționale au urcat pe scenă, valoarea totală a premiilor ridicându-se la 220.800 de lei. Cel mai mare premiu, în valoare de 3.500 de lei, a fost acordat elevilor și dascălilor care au reușit rezultate excepționale la Olimpiada Internațională de Lingvistică ”Solomon Marcus” și Olimpiada Internațională de Informatică Aplicată ”ACADNET”.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că astfel de evenimente au rolul de a le arăta elevilor că autoritățile publice locale sunt lângă ei, încurajându-i să meargă pe acest drum.

Cu siguranță, o ediție care exprimă nota maximă pe care olimpicii noștri o obțin la toate concursurile și olimpiadele școlare internaționale, greu, prin muncă, dăruire, implicare, dedicare, atât din partea lor, cât și din partea dascălilor și părinților. Pe toți îi felicit, iată, astăzi, avem peste 800 de elevi și profesori premiați. Așa cum am spus-o, premiul cel mai mare este de 3.500 lei. Nu pot decât să le mulțumesc și să spun încă o dată cu tărie că, dacă astfel de evenimente pe care autoritățile publice le organizează reușesc să-i facă să nu se oprească sau să fie mai buni, înseamnă că ne-am atins scopul”, a spus Marius Oprescu.

Inspectorul general al ISJ Olt, profesorul Adelin Bărbulete, a declarat că numărul olimpicilor a crescut de la an la an.

„Este o bucurie că avem această posibilitate să ne premiem olimpicii. Suntem deja, datorită Consiliului Județean Olt, la a zecea ediție, la a zecea premiere, și numărul olimpicilor este din ce în ce mai mare și asta nu face decât să ne bucure. Ne dorim, pe viitor, rezultate din ce în ce mai bune și cu siguranță vom fi mult mai tenace și mai atenți în pregătirea acestor copii care vor avea o carieră de succes”, a spus Bărbulete.

Astfel, printre elevii și dascălii care au urcat pe scenă au fost și cei de la Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina. Directorul unității de învățământ, profesoara Adina Gruia, a precizat că acești elevi muncesc foarte mult și sunt încântați când obțin beneficii de pe urma efortului lor.

„Sunt foarte mulți premianți, nu pot spune un număr ca să nu greșesc, sunt elevii claselor de Arte, toți au obținut premii, avem premii la Limba și Literatura Română, la Științele Socio-Umane, avem la clasele de Pedagogic, la profilul Pedagogic foarte multe premii, Geografie, Istorie. Cu siguranță aceste premii impulsionează elevii. Mulțumesc Consiliului Județean Olt și, de asemenea, Primăriei Slatina, că se implică în promovarea acestor elevi. Sunt copii buni care muncesc și care au și un beneficiu financiar de pe urma muncii lor”, a spus directorul de la Liceul „Nicolae Titulescu” Slatina, profesoara Adina Gruia (foto).

Directorul CN „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Marius Perianu, a precizat că elevii unității de învățământ au obținut rezultate la foarte multe materii, de la Limba Română până la Educație Fizică și Sport.

Ne bucurăm și anul acesta să fim prezenți la premierea organizată de Consiliul Județean Olt, avem mulți reprezentanți la toate disciplinele. Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina este ca de obicei în top, de la Limba română, Matematică, Fizic, Chimie, Limbi Moderne și Educației Fizică și Sport. Personal, pentru Matematică sunt mândru de copiii mei, am avut anul trecut rezultate excepționale. Am avut doi elevi de clasa a XII-a, actualmente studenți, care la terminarea liceului și-au încununat cariera cu cel mai bun rezultat din cariera lor de olimpici. Sunt foarte mândru de ei și sunt bucuros să fiu aici”, a spus directorul de la CN „Ion Minulescu” Slatina, profesorul Marius Perianu.