Angajat al Primăriei Caracal, control judiciar pentru trafic de influență. A primit sume de bani, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra fostului primar Liviu Radu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus măsura controlului judiciar față de un angajat al Primăriei Caracal, în vârstă de 48 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influență, două acte materiale. Procurorii olteni spun că inculpatul a primit sume de bani de la o persoană pe care a lăsat-o să creadă că are influență asupra fostului primar din Caracal, Liviu Radu, pentru atribuirea directă a unor contracte. Faptele s-au produs în luna mai-iunie 2020.

„În fapt, s-a reţinut că, în luna mai 2020, respectiv iunie 2020, inculpatul B.M.L. a pretins şi primit de la numitul C.D.D. sumele de 15.000 lei şi 1.000 euro, respectiv  suma de 10.000 lei (2 acte materiale), inculpatul lăsându-l să creadă pe acesta că are influență asupra primarului municipiului Caracal- R.L. (în funcţie la acea dată) în vederea facilitării obţinerii unor contracte cu atribuire directă, în vederea valorificării cantităţilor de fier din cadrul punctelor termice, precum si a  conductelor din fier de pe tronsonul Uzina de Vagoane – Autogară din Caracal, în favoarea societăţilor numitului C.D.D. şi soţiei acestuia C.G.L. Inculpatul B.M.L. are vârsta de 48 de ani, locuieşte în municipiul Caracal, județul Olt, are studii superioare, este inspector economist în economia mediului – Primăria Municipiului Caracal şi nu a mai comis fapte de natură penală”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.