FOTO. Primăria Corabia a fost amendată cu 40.000 de lei pentru gunoiul din mai multe cartiere. Primăria vrea să monteze 20 de camere video și amenință cu amenzi

Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a continuat controalele în Corabia, privind depozitările necontrolate de deșeuri. Potrivit comisarilor de la Garda de Mediu Olt, deșeurile au fost descoperite în următoarele cartiere din Corabia: Teren Cartier Celei, Zona Capitănie Port Corabia, în zona amplasamentului Proiectului Pilot ANL „Locuințe Romi”, Strada Oltului, nr. 26, zona Mahala, zona Cartier Corabia Veche, Strada Mihai Bravu, nr. 78.

Primăria Corabia a fost amendată cu 40.000 de lei, fiind obligată să ridice toate deșeurile din aceste zone.

„Pentru depozitările necontrolate de deșeuri, în zona amplasamentului „Celei”, zona Cartierului Corabia Veche, zona Proiectului Pilot ANL „Locuințe Romi”, strada Mihai Bravu, zona Căpitănie Port Corabia, deşeuri provenite din construcţii şi demolări, deşeuri municipale amestecate, resturi vegetale, a fost sancţionată Autoritatea Administraţiei Publice Locale – Primar oraş Corabia cu amendă în valoare de 40.000 lei și a fost aplicată sancţiune contravenţională complementară de ridicarea deşeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curăţarea terenului, precum şi eliminarea acestora conform legislaţiei în vigoare”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Olt.

Totodată, Primăria Corabia trebuie să igienizeze toate perimetrele afectate de depozitările necontrolate de deșeuri, să supravegheze aceste zone, să colecteze separat gunoiul și să monteze plăcuţe de avertizare cu privire la interdicţia abandonării de deşeuri de orice tip în zonele în care se constată frecvent abandonări de gunoi.

Reprezentanții Primăriei Corabia au precizat că vor monta 20 de camere de luat vederi în zonele unde corăbienii duc gunoiul, după ce își renovează casele sau renunță la resturile menajere din gospodării.

„O să împărțim pliante de informare în tot orașul și vom monta 20 de camere de luat vederi în apropierea punctelor unde știm că se aruncă gunoaie. O să facem achiziția și o să le montăm ca să-i prindem pe cei care aruncă deșeuri și să descurajăm această practică. Să putem informa Garda de  Mediu și Poliția care sunt în măsură să rețină chiar și autoturismul celui care duce gunoi în acele zone. Este o problemă, pentru că sunt cetățeni care aruncă iresponsabil gunoi, dărâmă o cameră, lucrează prin casă și se duc și aruncă gunoiul la marginea orașului, crezând că de acolo îl ia primăria fără nicio cheltuială. Știți că este o problemă la nivel județean, pentru că nu este încheiat contractul cu un operator”, a spus Dan Oltean, consilierul primarului Iulică Oane.

Primăria Corabia amenință că va începe să aplice amenzi celor care mai aruncă deșeuri în locurile nepermise, acestea fiind cuprinse între 1.000-2.500 de lei.