OFICIAL. Vișina Nouă intră în carantină. Viceprimarul și zece membri din familia acestuia au COVID. Primarul: „Comuna va fi păzită”

Autoritățile au decis ca localitatea Vișina Nouă să intre în carantină pentru două săptămâni. Decizia se aplică începând de astăzi, 3 martie, rata de incidență fiind de 13.61.

„Din analiza de risc de răspândire a infecției cu SARS- Cov 2 la nivelul localității Vișina Nouă s-a constatat un trend crescător în ultimele 7 zile, care a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, motiv pentru care D.S.P. Olt, cu avizul I.N.S.P. București, a propus carantinarea localității Vișina Nouă, pe o perioada de 14 zile, începând  cu data  de 3 martie 2021. Propunerea fundamentată a fost supusă dezbaterii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în ședință de azi, 3 martie 2021, s-a emis Hotărârea de C.J.S.U. privind  carantina zonală pentru localitatea Vișina Nouă, în condițiile legii”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Viceprimarul comunei Vișina Nouă, Stelian Dobre, a fost confirmat cu virusul SARS-Cov2. Totodată, alți zece membri ai familiei acestuia au virusul. Primarul din Vișina Nouă, Cristian Țol, a precizat că mai mulți angajați ai primăriei au avut virusul în ultima perioadă.

„Acum are COVID și vicele meu. A avut inginerul de la primărie, cu un paznic, i-am dus pe toți la testare, cei doi au terminat, au venit la muncă cu test negativ. Apoi, a luat administratorul public și toți din casă. Viceprimarul este și el confirmat de trei zile, mai transpiră, îl dor oasele. Este acasă, dar se simte bine. 10 membri din familia viceprimarului au COVID, dar cumnata lui nu a luat. M-am testat și eu, dar am test negativ”, a spus primarul.

Acesta a precizat că în localitate vor fi aduse forțe de ordine care îi vor verifica pe toți cei care vor să intre sau să iasă din comună, fiind limitate și deplasările din comună.

„A fost o anchetă a DSP în care au stabilit care sunt focarele. Sunt cazuri, s-au mai și vindecat între timp. Este o familie întreagă, de zece zile sunt bolnavi. Sunt într-o stare bună. Sunt toți acasă, au frisoane, o gripă mai prelungită. În ultima săptămână au apărut mai multe cazuri, dar sunt toate în familie, pe la un vecin. S-a luat de la un vecin la altul. Au stat de vorbă pe la poartă. Am observat că oamenii poartă  mască, dar când vorbesc cu cineva își dau masca jos. Eu  le-am spus să o țină când vorbesc. Mi s-a spus că această carantină este similară cu Starea de urgență. Vor aduce mai mulți polițiști, mai mulți jandarmi. Comuna va fi păzită și să nu mai umble fără motiv prin localitate”, a adăugat primarul din Vișina Nouă.