DSP Olt a propus lockdown pentru Vișina Nouă. Se așteaptă decizia INSP. Șapte persoane dintr-o familie au COVID, dar sunt și cazuri răspândite în comună

Potrivit reprezentanților Prefecturii Olt, DSP Olt a propus carantinarea localității Vișina Nouă (o comună cu 1.747 locuitori), unde rata de incidență a urcat la 9,47. Autoritățile din județ așteaptă decizia Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

„DSP Olt a propus Institutului Național de Sănătate Publică carantinarea comunei Vișina Nouă. După ce INSP se pronunță, noi vom decide în CJSU. Dacă se decide carantinarea, hotârârea este apoi transmisă DSU, apoi decizia se publică în Monitorul Oficial”, au precizat reprezentanții Prefecturii Olt.

Șapte persoane dintr-o familie din Vișina Nouă au COVID, dar sunt și cazuri răspândite în comună.

„Am propus carantinarea zonei, este o procedură legală. Centrul Național decide, se ține cont de cazuri, unde sunt înregistrate, de străzi. În baza acestei evaluări a DSP Olt s-a propus carantinarea zonei. La Vișina este și un focar în familie, șapte cazuri, dar și cazuri răspândite”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Dacă se va decide carantina pentru Vișina Nouă, localnicii nu vor putea intra sau ieși din comună decât pentru motive bine întemeiate.