Marius Oprescu: „Din informațiile mele, PSD nu va contesta la CCR acest Buget”

În ședința extraordinară de la nivelul CJ Olt, de luni, 8 martie, a fost aprobată utilizarea sumei de 5.351.862 lei, sumă ce reprezintă excedentul anual al Bugetului local, rezultată la încheierea exercițiului bugetar al anului trecut.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că suma de bani va fi folosită pentru plata unor investiții.

„Până la această dată, Bugetul nu este aprobat. În lipsa acestuia, pentru plata investițiilor începute anul trecut, folosim o parte din excedentul pe care l-am avut anul trecut. Din acest excedent putem plăti până la unu pe 12 pe total lună, așa cum este procedura până la aprobarea Bugetului, astfel acești bani merg la plata unor facturi, investiții începute pe parcursul anului trecut. Suma este de peste cinci milioane și ceva de lei”, a spus Oprescu.

Liderul social-democrat a precizat că Bugetul nu va fi contestat la CCR.

„Din toate informațiile mele, PSD nu va contesta la CCR acest Buget. Chiar dacă noi nu suntem de acord cu modul de împărțire a banilor pe capitole la nivel de țară, cred că este important să trecem peste această etapă, iar România să aibă un Buget, astfel încât toate instituțiile să poată să funcționeze așa cum trebuie și să ne apucăm de treabă în acest an. Și așa timpul a trecut foarte mult…După aprobarea Bugetului și publicarea lui în Monitorul Oficial, urmează 15 zile de transparență, iar apoi, în maximum 45 de zile, toate instituțiile UAT-urile trebuie să aprobe acest buget”, a adăugat Marius Oprescu.