OFICIAL. Este interzisă deplasarea în afara locuinței între 22.00-05.00. Pensiunile din stațiunile montane pot fi ocupate 70 la sută

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de miercuri, 10 martie, Hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile, începând cu 14 martie. Totodată, este restricționată deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 22.00-05.00.

O altă măsură importantă adoptată astăzi este limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din stațiunile montane la cel mult 70 la sută din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă, precum: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș-Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.