Un bărbat din Olt le-a arătat polițiștilor un permis de conducere ce părea eliberat de autoritățile din Polonia. Era fals

Noi nereguli au fost depistate de către polițiștii olteni la controalele ce au avut loc zilele trecute. Astfel, un tânăr, de 24 de ani, din Optași Măgura le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere ce părea eliberat de autoritățile din Polonia. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că este fals.

„La data de 9 martie 2021, în jurul orei 10.30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Potcoava au depistat în trafic, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Optași Măgura, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală din orașul Potcoava. Conducătorul auto a prezentat polițiștilor un permis de conducere care ar fi fost eliberat de autoritățile din Polonia. În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că persoana respectivă nu figurează ca deținând permis de conducere. Permisul de conducere a fost reținut în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsul material în înscrisuri oficiale, uzul de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Un alt șofer a fost prins conducând pe raza comunei Grădinari, deși consumase alcool.

„În aceeași zi, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Găneasa au depistat un bărbat, de 65 de ani, din comuna Grădinari, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fiind sub influența alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o concentrație de 0,98 mg/Litru alcool pur în aerul expirat”, se mai arată în comunicatul citat.

Totodată, un bărbat din Șerbănești, de 40 de ani, era la volan băut și fără permis de conducere. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,57 mg/Litru alcool pur în aerul expirat.