Scandal, după ce un câine a fost capturat pe strada Basarabilor din Slatina. Apostoliceanu: „Ne vom desfășura activitatea doar cu un vehicul”. Ce spune Poliția

Un scandal a izbucnit miercuri, 17 martie, pe strada Basarabilor din Slatina, după ce un câine a fost capturat de lucrătorii Serviciului public de ecarisaj din Slatina. Potrivit IPJ Olt, se fac cercetări pentru distrugere, după ce o femeie ar fi rupt portiera mașinii de ecarisaj în care a fost urcat câinele.

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au fost sesizați că pe strada Basarabilor din localitate, este o stare conflictuală în desfășurare. La fața locului a fost identificată o femeie de 62 de ani, din Slatina, care, dorind să asiste la capturarea unui câine de către lucrătorii Serviciului public de gestionare al câinilor fără stăpân Slatina, în momentul plecării acestora de pe loc cu o autoutilitară, femeia ar fi rămas cu mâna stângă pe portieră, moment în care portiera s-a rupt și a căzut pe sol. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă, desfășurând activități pentru stabilirea situației de fapt”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Directorul Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din cadrul Primărie Slatina, Bogdan Apostoliceanu, a precizat că mașina va fi dusă în service pentru reparații. În aceste condiții, se va lucra cu o singură mașină, activitatea fiind blocată.

„Echipa de capturare se afla în timpul programului, au prins un câine și au reușit să-l bage în mașină. S-a pus în mișcare, iar în acel moment a apărut o doamnă iubitoare de animale, a tras de ușa laterală a vehiculului, aceasta s-a desfăcut și a căzut, fapt ce a dus la blocarea activității și, automat, la indisponibilizarea acesteia. A fost vorba despre un câine comunitar capturat la intersecția străzilor Basarabilor și Banului. Femeia se va alege cu dosar pentru distrugere. Încercăm să recuperăm cheltuielile pentru reparația mașinii, care va fi dusă în service. În perioada următoare ne vom desfășura activitatea doar cu un vehicul, în condițiile în care deservim și municipiul Caracal. Ne-a blocat activitatea, cred că aceasta era și intenția clară a doamnei respective”, a spus Apostoliceanu.