FOTO. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la Ziua Recoltei de la Slatina: „Îi îndemn pe români să consume produse românești”

Ziua Națională a Produselor Românești a fost organizată și în acest an, în perioada 13-15 octombrie, în Parcul Tineretului din Slatina. Zeci de producători autohtoni de legume, brânzeturi și produse din carne și-au expus marfa în standurile aliniate pe străduța din apropierea Parcului Tineretului, iar cumpărătorii nu s-au lăsat așteptați.

La eveniment a fost prezent și ministrul Agriculturii, slătineanul Florin Barbu, care i-a îndemnat pe români să cumpere și să consume produse românești.

„O zi cu o încărcătură emoțională foarte mare, spun lucrul acesta pentru că am organizat acest eveniment împreună cu Primăria municipiului Slatina și cu CJ Olt, vreau să le mulțumesc pe această cale. Prin acest eveniment ne promovăm producătorii noștri, atât în partea legumicolă, cât și alte produse tradiționale, pentru că obligația noastră, ca ministru al Agriculturii, ca și Guvern, este să îndemnăm pe  toți românii să meargă să cumpere românește, să consume produse românești, să-i sprijinim prin toate formele pe care noi le putem da, financiar și legislativ”, a spus ministrul.

Totodată, șeful Agriculturii românești a vorbit despre proiectele pe care ministerul pe care îl conduce le are în implementare.

„Suntem în implementarea a numeroase proiecte cu fonduri europene, practic lansăm 2,2 miliarde de euro, tot ce înseamnă program național strategic, partea de zootehnie, de agricultură și pentru primari-drumuri de exploatare agricolă, infrastructură locală. Avem cel mai ambițios proiect privind procesarea în România, ne dorim foarte mult, atât eu cât și premierul Marcel Ciolacu, ca materia primă din țară să nu mai plece la export și să se întoarcă produs finit. Ne dorim produse realizate aici. Mai mult de atât, ne dorim ca aceste produse să fie incluse în prelungirea ordonanței pe care săptămâna viitoare Ministerul Agriculturii, procesatorii și retailerii vom începe discuțiile ca această ordonanță privind plafonarea adaosului comercial să se prelungească cu încă trei luni. Ne dorim ca și alte produse să fie incluse în această ordonanță, pentru că a fost o ordonanță de succes. Vedem și datele pe care INS ni le-a dat, inflația scăzând la aproape 8,8. Ne dorim ca românii să cumpere aceste produse românești la prețuri accesibile”, a adăugat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Din delegația PSD Olt prezentă, sâmbătă, în Parcul Tineretului din Slatina au mai făcut parte: senatorul Siminica Mirea și deputații Marius Iancu și Emil Albotă, primarul Slatinei, Emil Moț, și cei doi viceprimari ai municipiului -Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, vicepreședinții CJ Olt – Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, directorul general al ADR SUD VEST Oltenia, Alexandru Stănescu, inspectorul general al ISJ Olt, profesorul Adelin Bărbulete, dar și primari social-democrați din comunele județului.