Prefectul de Olt, Florin Homorean: „Presiunea pe spitalele din Olt este în creștere”

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a precizat că presiunea pe spitalele din județ a crescut din nou, însă unitățile medicale nu sunt la capacitate maximă privind pacienții confirmați cu virusul SARS-COV2. Homorean a spus că vor fi intensificate controalele pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară, la nivelul județului.

„În această perioadă, ne organizăm, am solicitat și colegilor din structurile MAI să intensificăm controalele pe ceea ce înseamnă urmărirea respectării măsurilor de protecție sanitară. Urmărirea respectării măsurilor de către fiecare entitate, persoane fizice, juridice, dar și vaccinarea sunt principalele două mijloace de luptă împotriva virusului SARS-COV2. Presiunea pe spitalele din Olt este în creștere dar, din câte știu eu, nu suntem la capacitate maximă”, a spus prefectul de Olt.

Pe 16 martie, DSP Olt preciza că 99 de olteni confirmați cu virusul SARS-COV2 sunt internați în spitalele din județ și primeau îngrijiri medicale de specialitate. Alte 18 persoane erau în stare gravă, la Terapie Intensivă.