Primăria Vișina, amendată cu 15.000 de lei pentru gunoiul din zona fabricii de cărămidă

Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naționale de Mediu a sancționat Primăria Vișina cu o amendă în valoare de 15.000 de lei pentru deșeurile din apropierea fabricii de cărămidă.

Potrivit Comisariatului Județean Olt, gunoiul era răspândit pe o suprafață de 300 de metri pătrați.

„Urmare sesizărilor cu privire la depozitările necontrolate de deşeuri în comuna Vișina, județul Olt,  a fost verificată zona semnalată, constatând depozitări necontrolate de deşeuri în zona fabricii de cărămidă, respectiv strada Câmpului, pe o suprafata de circa 300 mp. Pentru nerespectarea obligatiei de a asigura şi răspunde pentru colectarea separată, transportul, neutralizarea, valorificarea şi eliminarea finală a deşeurilor, inclusiv a deseurilor menajere periculoase, potrivit prevederilor legale în vigoare, fapta care a condus la depozitări necontrolate pe teren domeniu public, pe raza localitătii Vşina, a fost sanctionată autoritatea administratiei publice locale Vişina cu amendă contravenţională in valoare de 15.000 lei”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Olt.

Primăria Vișina trebuie să ia măsuri de salubrizeze a terenului afectat de depozitările necontrolate de deşeuri şi trebuie să asigure colectarea separată, transportul, neutralizarea, valorificarea şi eliminarea finală a gunoiului.

În urmă cu o săptămână, și Primăria Dăneasa a fost amendată cu 15.000 de lei pentru depozitarea necontrolată de gunoi.