Percheziții la Piatra-Olt, Potcoava și Balș, după ce patronii au făcut angajări fictive pentru a beneficia de ajutorul COVID

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat joi dimineață, 25 martie, 38 de percheziții domiciliare în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj. Potrivit Poliției Române, sunt vizate sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. În Olt perchezițiile au loc în orașele Piatra-Olt, Potcoava și Balș, după ce administratorii unor firme au făcut angajări fictive pentru a obține ajutorul COVID.

„În ziua de 25 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au pus în executare 38 de mandate de percheziție, în judeţele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Polițiștii spun că administratorii unor firme din Argeș au încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv. Fără ca acestea să desfășoare activități.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu”, se mai arată în comunicatul citat.

Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei. Patru persoane cercetate și alți 68 de martori vor fi conduși la sediul poliției, pentru audieri.

foto: arhivă