Un tânăr din Arad a încercat să mituiască un polițist din Olt cu 100 de euro. Șoferul a fost prins conducând cu peste 100 de kilometri pe oră, în Grădinari

Un tânăr, de 34 de ani, din Arad este cercetat, sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru dare de mită, după ce a încercat să mituiască un polițist din cadrul IPJ Olt.

Polițistul a sesizat imediat DGA, Serviciul Județean Anticorupție Olt.

„Miercuri, 7 aprilie, ca urmare a denunțului unui agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au identificat un conducător auto asupra căruia au fost dispuse măsuri de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Din cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Arad, a condus un autoturism pe raza localității Grădinari, cu viteza de 109 km/h.  Pentru a nu-i fi reținut permisul de conducere și a nu fi sancționat pentru lipsa dovezii înlocuitoare certificatului de înmatriculare, conducătorul auto a oferit polițistului care completa procesul-verbal de sancționare, suma de 100 de euro. Polițistul a sesizat imediat situația la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt, fiind luate măsurile legale de administrare a probatoriului”, se arată într-un comunicat al DGA.

foto: arhivă