Bugetul județului, votat. Marius Oprescu: „CJ Olt are 12 milioane de lei pentru investiții. Nu vom avea bani să terminăm lucrările”

Consilierii județeni au votat vineri, 9 aprilie, bugetul Oltului, pe anul 2021, dar și bugetul instituțiilor publice și programul de investiții. Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că a încercat să ajute localitățile aflate în dificultate.

„Din punctul meu de vedere, toată lumea a câştigat, sumele sunt diferite, e adevărat, problemele localităţilor sunt diferite. Ca în fiecare an, noi încercăm să ajutăm anumite localităţi în dificultate, am făcut-o şi anul acesta. Suma pe care am împărţit-o este de aproximativ 27 de milioane de lei, (un pic peste) pentru toate localităţile din judeţul Olt, inclusiv toate oraşele şi municipiile. Aceasta este suma care vine cu destinaţie pentru a echilibra bugetele locale, a spus Oprescu.

Marius Oprescu a precizat că, în acest an, nu vor fi mulți bani pentru investiții. Astfel, bugetul pentru investiții, în 2021, este de 12 milioane de lei, suma fiind împărțită Spitalului Slatina, Spitalului de Psihiatrie Schitu, dar și DGASPC Olt.

„Vorbim de două lucruri diferite, aceasta este suma care vine cu destinație specială prin Legea Bugetului de stat pentru a echilibra bugetele autorităților locale, nu vorbim de bugetul CJ Olt, un buget care,  în comparație cu anul trecut, a pierdut bani și el este mai mic, iar acest lucru se va vedea în investițile pe care CJ le va face anul acesta. Anul acest față de anii trecuți, toată suma pe care CJ Olt o are pentru investiții se reduce la 12 milioane de lei, ea este împărțită între Spitalul Județean Slatina, Spitalul de Psihiatrie de la Schitu, DGASPC și bugetul CJ Olt. Sunt două investiții pe drumuri, iar din lipsa banilor nu le terminăm. Constructorii erau în stare să le termine, nu sunt lucrări mari, dar noi nu avem bani să le plătim, să terminăm”, a adăugat Oprescu.

Bugetul local al județului Olt pentru anul 2021 este de aproximativ 290 milioane de lei.