Managerul Dan Stana: „888 de pacienți s-au vindecat de COVID la Spitalul Slatina. Nimeni nu vorbește despre vindecări”

În Spitalul Județean de Urgență Slatina erau internați joi, 15 aprilie, 55 de pacienți confirmați cu virusul SARS-COV2, 9 olteni sunt în saloanele pentru suspecți, iar opt primesc tratament de specialitate în Terapie Intensivă. Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Dan Stana, a precizat că 888 de pacienți s-au vindecat de COVID în cea mai mare unitate medicală din județ. Totodată, de la începutul pandemiei, 151 de pacienți au fost transferați către alte unități medicale.  

„Față de miercuri avem sensibil mai puțini pacienți, după cum urmează: 55 pacienți sunt confirmați, avem 9 suspecți și opt în Terapie. De la începutul pandemiei și până acum, s-au vindecat la Spitalul Județean de Urgență Slatina 888 de pacienți, Secția COVID. Nimeni nu vorbește despre vindecări, toată lumea vorbește doar despre infectări. 151 pacienți au fost transferați la alte spitale, la cerere”, a spus Stana.

Spitalul Slatina asigură două linii de gardă pentru pacienții internați pe Secția COVID, în afara medicilor pneumologi, până acum au mai trecut prin saloanele celor confirmați cu SARS-COV2 doctori cardiologi și pneumologi.

„În principiu, am făcut a doua linie de gardă. Prima este asigurată de către medicul infecționist, iar cealaltă gardă este suportată de medicii de la celelalte specialități, Cardiologia, Oncologia și Pneumologia. Până acum au venit pneumologii și cardiologii, pentru că a fost posibilă asigurarea resursei umane pentru această gardă”, a adăugat managerul Dan Stana.