Rotea, despre înființarea a 500 de noi locuri de muncă în Balș: „Există interes pentru ca investitorii să vină în acest parc industrial”

La șase luni de la preluarea mandatului, primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a făcut un prim bilanț și a vorbit despre investițiile ce vor fi făcute în următorii patru ani. Astfel, Rotea a precizat că problema stringentă a orașului este crearea de noi locuri de muncă. Pentru acest lucru a fost demarată procedura de înființare a parcului industrial. Edilul spune că investitorii au manifestat un interes real pentru a veni în acest parc industrial.

„Cea mai stringentă problemă a orașului este crearea locurilor de muncă. În campania electorală am promis înființarea a 500 de noi locuri de muncă prin diverse modalități. În primul rând, prin înființarea unui parc industrial. În momentul de față, societatea comercială care va gestiona parcul industrial a fost înființată. Suntem în finalizarea demersurilor de preluare a unui teren de cinci hectare jumătate de pe platforma SMR-ului, după care vom cere aviz pentru înființarea acestui parc industrial. Estimăm că operaționalizarea parcului industrial va fi gata în maximum trei luni de zile, terenul este identificat, sunt 5.500 de metri pătrați, va fi racordat la toate utilitățile. Există interes pentru investitori să vină în acest parc industrial”, a spus Rotea.

Pe de altă parte, primarul încearcă să-i stimuleze pe oamenii de afaceri care investesc în orașul de pe Olteț.

„De asemenea, vom aplica o schemă de ajutor de minimis pentru toți cei care dezvoltă investiții noi în orașul Balș sub formă de clădiri, construcții sau echipamente. Această schemă de minimis a fost aprobată de Consiliul Concurenței și urmează să intre în sedința CL din aprilie- mai. Sunt trei tipuri de investiții între 30.000- 100.000 euro, 100.000-200.000 de euro și peste 200.000 de euro. Direct proporțional, cei care vor face investiții vor beneficia de scutiri, la prima treaptă, 10 la sută reducere, 20 la sută reducere și reducere de 30 la sută pe clădiri și terenuri. Schema va fi operațională, iar agenții economici vor  putea depune solicitări din luna iunie a acestui an”, a adăugat Rotea.

Orașul Balș va avea și două noi centre comerciale, totodată fiind așteptat un om de afaceri dispus să investească un milion de euro.

„La nivelul orașului vor fi construite două noi centre comerciale, pe locul fostei fabrici de pâine și unul în spatele benzinăriei Rompetrol. Totodată, suntem în discuții avansate cu un investitor privat, care vrea să concesioneze o suprafață de teren, o investiție de un milion de euro și să formeze 36 de noi locuri de muncă la nivelul orașului. Sper ca această procedură să se finalizeze cât mai repede pentru că interesul este unul real”, a conchis Rotea.

Bugetul orașului Balș va fi suspus, astăzi, aprobării în ședința CL.