Centrul de vaccinare anti-COVID de la Alro, funcțional din 4 mai. Deservește întreaga platformă industrială a Slatinei

Alro Slatina a înființat un centru de vaccinare împotriva virusului SARS-COV2 propriu, care va deservi întreaga platformă industrială a Slatinei. Aluminiștii, dar și ceilalți angajați de pe platforma industrială a Slatinei nu vor fi nevoiți să se înscrie pe platforma națională de vaccinare și vor fi vaccinați chiar în centrul ce a fost înființat la Alro și care a fost recent autorizat. Practic, angajații de la Alro Slatina, Pirelli, TMK, Prysmian vor fi imunizați cu serul împotriva COVID în acest centru, în care va lucra personalul medical din cadrul acestor societăți, ce a fost instruit.

Activitatea în acest centru va începe pe 4 mai, angajații de pe platforma industrială urmând să primească serul de la Pfizer.

De câteva zile, angajații de la Alro Slatina sunt întrebați dacă vor să se vaccineze sau dacă s-au vaccinat până acum, fiind astfel întocmită o statistică cu răspunsurile lor. Potrivit unor surse din cadrul DSP Olt, se estimează că în jur de 5.000 de salariați de pe platforma industrială a Slatinei vor fi vaccinați în acest centru. Angajații nu vor fi nevoiți să se programeze pe platforma națională de vaccinare, ci vor ajunge să primească serul în baza unor liste alcătuite la nivelul societăților comerciale.