Tânără de 29 ani, cu traumatism cranio-maxilo-facial, salvată la Spitalul Slatina. Medicii Craioveanu și Săndulescu au venit din timpul liber pentru intervenția chirurgicală

O tânără din Slatina, de 29 de ani, care a suferit multiple traumatisme cranio-maxilo-faciale în urma unui accident rutier, produs în urmă cu aproximativ o lună, la ieșirea din municipiu, a fost salvată de o echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Șeful Secției ORL de la Spitalul Slatina, chirurgul buco-maxilo-facial George Craioveanu, nu a stat pe gânduri nicio secundă după ce a evaluat cazul. Acesta a strâns repede echipa alături de care a intrat în sala de operație, salvând viața tinerei.

„A fost un accident rutier, în Slatina, în apropierea magazinului de bricolaj, la ieșirea spre Pitești. În una dintre mașini a fost o tânără de 29 de ani, cu multiple traumatisme la nivel facial, cele mai importante erau fractura de os frontal, cu fractură cominutivă a oaselor nazale, hemoragie subarahnoidiană frontală. Chiar dacă eram în timpul liber, și eu și doctorul Săndulescu am evaluat cazul și am decis să intrăm în operație ca să facem reconstrucția cât mai rapid, pentru a diminua riscul de infecție la nivel cerebral. Neavând neurochirurg la Slatina, am trimis investigațiile radiologice la Neurochirurgie, la Craiova. Ne-au spus că nu o pot primi”, a spus medicul George Craioveanu.

Astfel, o echipă complexă a intrat în sala de operație, reușind să salveze viața tinerei. În cazul în care medicii de la Slatina nu ar fi intervenit prompt, tânăra ar fi fost plimbată prin mai multe unități spitalicești din țară, fiind astfel pierdut timp prețios. Tânăra din Slatina a fost monitorizată pe parcursul spitalizării, medicii asigurându-se că nu apar complicații.

„Trauma a fost violentă, noi am găsit-o intubată, în comă indusă. Am avut aportul personalului de la UPU Slatina care a stabilizat pacienta. În sală am intrat cu doctorul Săndulescu, doctorița Guță, care era de gardă la ORL, și medicul anestezist Ileana Măgală. Intervenția a durat în jur de trei ore. N-am mai stat pe gânduri, ar fi urmat să fie plimbată prin spitale și ar fi putut avea o evoluție nefavorabilă. Pe timpul internării, pacienta a necesitat urmărire și tratament complex la care și-au adus aportul și alte specialități, de menționat neurologul Renică Diaconescu. Pacienta este bine, a venit la control”, a adăugat medicul George Craioveanu.

Medicul George Craioveanu de la Spitalul Slatina este cunoscut pentru intervențiile complexe pe care le face, reușind să aducă plus valoare serviciilor medicale oferite în cea mai mare unitate medicală din Olt. Echipa pe care a format-o în jurul său reușește să intervină în cazuri grave, fie că vorbim de traumatologie sau patologia în sfera oncologică.

sursa foto: facebook