Persoanele cu vârsta sub 60 de ani se vor putea vaccina fără programare, direct în centre, după ora 14.00

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID a anunțat că, în câteva zile, va începe vaccinarea fără programare, prin prezentare directă, în centrele de vaccinare în limita capacității centrelor și a dozelor disponibile, cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre. Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor avea prioritate și se pot vaccina pe tot parcursul zilei. După ora 14.00 sunt așteptați și cei cu vârsta sub 60 ani.

„Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin”, se arată într-un comunicat al Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Prioritate au însă cei care sunt programați prin platforma națională de vaccinare.

 „Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru. Menționăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor. Reiterăm faptul că persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare”, se mai arată în comunicatul citat.

Pentru susținerea ritmului de vaccinare, în perioada 4-11 mai, în șapte spitale militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara se desfășoară maratonul vaccinării, 24 de ore din 24. Persoană care dorește să se vaccineze se poate prezenta direct în aceste centre, cu actul de identitate valabil, pentru imunizare cu vaccinul produs de compania BioNTech/Pfizer.

.