Hoț, de 40 de ani, condamnat în Franța și Belgia la 10 ani de închisoare, prins în Slatina. A furat utilaje, parfumuri și bijuterii

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au prins, în Slatina, un bărbat, de 40 de ani, pe numele căruia era un mandat european de arestare.

Bărbatul din Slatina a fost condamnat în Franța la cinci ani de închisoare, după ce a furat utilaje, parfumurii și bijuterii.

„În fapt, pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Franţa au emis un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea a 10 infracţiuni de furt, în anul 2018, constând în sustragerea de unelte agricole, utilaje, parfumuri sau bijuterii”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, pe numele slătineanului mai exista un mandat european de arestare, pentru furturi săvârșite în Belgia.

„Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de furt, în anul 2018, constând în sustragerea de unelte sau utilaje agricole”, au mai precizat polițiștii olteni.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dolj