Primăria Slatina deschide un centru de vaccinare de tip drive-through, la Parcul Tineretului. Este nevoie doar de buletin

Primăria Slatina va deschide vineri, 14 mai, primul centru de vaccinare împotriva COVID, de tip drive-through, la Parcul Tineretului din municipiu. Zona a fost aleasă de către autorități pentru accesul facil al persoanelor cu mașinile. Se va intra din strada Artilerie cu ieșire pe strada Tunari.

Primarul Slatinei, Emil Moț, a precizat că vor fi organizate două fluxuri de vaccinare, centrul fiind deschis în fiecare zi, după-amiază, inclusiv în week-end.

„Vom avea organizate două fluxuri de vaccinare în centrul drive-through împotriva COVID de la Parcul Tineretului. El va fi deschis după-amiază, de la ora 14.00 sau 15.00, în fiecare zi a săptămânii, inclusiv în week-end, și va funcționa timp de trei luni. Mașinile vor intra de pe strada Artileriei, sens unic, și vor ieși pe strada Tunari”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Potrivit autorităților, în centru de vaccinare de la Parcul Tineretului va fi folosit ser de la companiile Pfizer și Johnson & Johnson.

Reprezentanții Primăriei Slatina și Prefecturii Olt stabilesc toate detaliile la acest moment, urmând ca programul exact de funcționare să fie comunicat ulterior, în funcție și de disponibilitatea medicilor. Pentru a asigura asistența medicală în cadrul acestui centru, Primăria Slatina a organizat interviuri de selecție pentru medici chiar și zilele acestea.

Se vor putea vaccina toate persoanele dintr-o mașină, nu doar șoferul.

În centrul de vaccinare drive- through, persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate, nu au nevoie de programare. Toate persoanele imunizate vor primi certificatul de vaccinare, Primăria Slatina organizând un mic birou în Parcul Tineretului, care va elibera dovada vaccinării.