Spitalul Slatina nu a internat niciun pacient COVID, în ultimele trei zile. Angela Nicolae: „Se fac eforturi pentru reînceperea activității pe anumite sectoare”

Reprezentanții Spitalului Slatina au anunțat că, în ultimele trei zile, niciun pacient infectat cu virusul SARS-COV2 nu a fost internat. Managerul unității medicale, Angela Nicolae, a precizat că se fac eforturi pentru reluarea activității în cadrul Compartimentului Boli Cronice și Dermatovenerologie ce funcționează în clădirea de pe strada Drăgănești, începând cu 1 iunie.

„În Spitalul Județean de Urgență Slatina în ultimele 3 zile nu au fost internați pacienți infectați cu virusul SARSCOV2, iar numărul pacienților din ATI s-a redus simțitor, în prezent jumătate din paturile destinate ATI COVID fiind ocupate. Se fac eforturi la nivelul spitalului în vederea reînceperii activității pe anumite sectoare care au fost restrânse sau suspendate din cauza restricțiilor impuse de pandemie. În acest sens, începând cu data de 1 iunie 2021 se va relua activitatea, inițial în spitalizare de zi în cadrul Compartimentelor Boli Cronice și Dermatovenerologie – compartimente care funcționează în locația exterioară spitalului din Municipiul Slatina, str.Drăgănești nr.13”, a declarat Angela Nicolae.

De asemenea, tot în regim de spitalizare de zi, funcționează în prezent și Laboratorul  recuperare, medicină fizică și balneologie, oltenii fiind așteptați să se programeze pentru a beneficia de serviciile de recuperare de specialitate. În cabinetele din Ambulatoriul Spitalului Slatina se va lucra în continuare cu două ture.

„În ceea ce privește activitatea din Ambulatoriul integrat spitalului, Spitalul Județean de Urgență Slatina își propune menținerea programului în 2 ture pentru cabinetele din specialitățile cu adresabilitate crescută, mai ales din rândul pacienților cu boli cronice, respectiv: neurologie, psihiatrie, diabet, nutriție și boli metabolice, oftalmologie și oncologie și recomandăm pacienților să se programeze și în tura de după-amiază, în vederea evitării disconfortului creat de aglomerație și timpii de așteptare lungi”, a mai spus Nicolae.