Un bărbat din Balș s-a dus să-și schimbe buletinul, deși trebuia să fie în izolare la domiciliu. Femeie din Corabia, amendată cu 5.000 de lei

Autoritățile din Olt continuă controalele pentru prevenirea și combaterea infectărilor cu SARS-COV2. Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun.

În urma acestor controale, oamenii legii au constatat că mai sunt olteni care nu respectă măsurile impuse, după ce aceștia au fost confirmați cu COVID sau au intrat în contact direct cu persoane diagnosticate cu virusul SARS-COV2.

Deși ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliu, un bărbat din Balș a mers să-și schimbe buletinul, ignorând faptul că îi poate infecta și pe alții cu SARS-COV2.

„La data de 18 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Balş au fost sesizaţi de lucrătorii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Balş cu privire la faptul că un bărbat din localitate s-a prezentat pentru preschimbarea actului de identitate deşi se afla în izolare la domiciliu. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

O femeie din Corabia are de plătit o amendă de 5.000 de lei, pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu.

„La data de 19 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Corabia au constatat faptul că o femeie din localitate, ce ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu nu se găseşte la adresa declarată. Femeia a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, se mai arată în comunicatul citat.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 112 societăți comerciale, precum şi 84 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 10.500 de lei, dintre care 14 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 4.500 de lei și 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind carantina/izolarea în valoare de 6.000 de lei .