Scandal în PSD Icoana. Viceprimarul ar putea fi exclus din partid. Primarul: „A picat în plasa consilierilor de la ProRomânia”

Este scandal mare în PSD Icoana și la Primăria Icoana, după ce nu mai există consens politic între primar și viceprimar. Primarul Gabriela Ancuța și viceprimarul Gheorghe State, ambii social-democrați, au ajuns la cuțite. Primarul din comuna Icoana, care este și președintele organizației PSD Icoana, a convocat pentru joi, 27 mai, o ședință a Biroului organizației Locale Icoana PSD, pe ordinea de zi fiind și analiza activității politice a viceprimarului Gheorghe State. Potrivit unor surse, care au dorit să-și păstreze anonimatul, viceprimarul ar urma să fie exclus din partid.

Primarul din comuna Icoana, Gabriela Ancuța, a declarat pentru stirideolt.ro că viceprimarul nu a votat niciun proiect de investiții pentru localitatea în care trăiește. 

„Mâine avem o ședință pentru discutarea unor probleme legate de Alegerile locale, parlamentare, activitatea organizației și discutăm activitatea politică a lui State Gheorghe, se discută faptele lui State Gheorghe. Viceprimarul nu a votat niciun proiect, inițiativele și investițiile noi pe care intenționăm să le facem în comună. Nu a votat bugetul. Eu nu m-am certat, am încercat să fiu înțelegătoare, conciliantă cu el, să-l sfătuiesc. Să vedem ce va decide organizația, eu nu pot să vorbesc în numele tuturor membrilor din birou. Pe de o parte, viceprimarul nu votează niciun proiect nou, iar pe de altă parte spune că nu se mișcă nimic în comună”, a spus primarul.

Potrivit unor surse, viceprimarul este nemulțumit de faptul că primarul nu a alocat bani pentru asfaltarea DC 98 Ursoaia, dar ar fi direcționat 70.000 de lei pentru a fi construit gardul căminului cultural, care nu ar reprezenta o prioritate pentru comună.

Primarul Gabriela Ancuța a precizat că Drumul Comunal Ursoaia se află pe o listă de investiții a CNI și se așteaptă finanțarea, mai ales că o firmă a câștigat licitația.

„Noi avem un proiect pentru asfaltarea DC 98 Ursoaia, proiect ce este aprobat și este pe lista CNI. Avem și o licitație cu clauză suspensivă câștigată de o firmă. Noi așteptăm finanțarea, banii din zi în zi. Din moment ce este o licitație câștigată și proiectul este aprobat, noi nu mai putem interveni pe acel drum cu altă lucrare, cu altă firmă, decât să întreținem. Ei vor să mă determine să intervenim pe acel drum, apoi să mă reclame. El a picat în plasa consilierilor de la ProRomânia. Proiectul de asfaltare are o valoare mare, este și cu șanțuri betonate și cu tot. Lucrările pe care noi am intenționat să le facem sunt lucrări mici. Este o sumă estimativă pentru împrejmuirea unui cămin cultural, care are o suprafață considerabilă. Este o sumă estimativă, că va costa cinci sau 720 de milioane …este o sumă estimativă. Proiectul nu a trecut, pentru că nu l-a votat vicele”, a adăugat primarul.

Dacă Gheorghe State pierde sprijinul politic, acesta va rămâne și fără funcția de viceprimar.

La ședința organizației PSD Icoana de joi, 27 mai, sunt așteptați deputați ai PSD Olt, dar și vicepreședntele CJ Olt, Virgil Delureanu.