Băuturi spirtoase și țigarete fără timbru, la o firmă din Bălteni. A fost întocmit dosar penal pentru contrabandă

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au desfășurat, la finalul săptămânii trecute, o acțiune de control pe linia comerțului ilicit cu produse accizabile. Astfel, au fost controlate 22 de societăți, fiind aplicate șase amenzi în valoare de 19.500 lei, cele mai multe fiind pentru neutilizarea caselor de marcat.

„În urma activităţilor desfăşurate au fost controlate 22 de societăți comerciale, fiind aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.500 lei. Dintre acestea cinci sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.28/1999,privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale,în valoare de 18.500 lei, confiscându-se suma de 1.080 lei și o sancțiune contravenţională pentru nerespectarea prevederilor  Legiinr.61/1991,pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 1.000 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, au fost confiscate și 1.500 bucăți țigarete pentru care nu au putut fi prezentate documente de proveniență. Nereguli au fost și la o firmă din Bălteni, unde polițiștii au descoperit 200 de litri de băuturi spirtoase și țigarete fără timbru.

„La data de 05 iunie a.c., la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna  Bălteni, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 200 litri băuturi spirtoase, fără timbru sau marcaj fiscal și un număr de 140 țigarete, fără timbru sau marcaj fiscal. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, faptă prevăzute și pedepsite de art. 270, alin. 3 din Legea nr.86/2006privind Codul Vamal și deținere de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, în afara antrepozitului fiscal, peste limita a 200 litri băuturi spirtoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452 alin.1 lit. h din Legea nr.227/2015privind Codul Fiscal”, au mai transmis polițiștii olteni.

 

foto: arhivă