Firmă din Schitu, cu afaceri în agricultură, amendată cu 60.000 de lei, după ce trei persoane au fost descoperite că lucrau la negru

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat 223 controale specifice, în luna mai, domeniile de activitate verificate fiind: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

O firmă din Schitu, cu afaceri în agricultură, a fost amendată cu 60.000 de lei, după ce inspectorii au descoperit că trei persoane lucrau la negru.

„În urma controalelor efectuate, s-au identificat 263 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 157 sancțiuni, din care 152 avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 77.000 lei. În luna mai 2021, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată (agent economic din Schitu, obiect activitate agricultură), agentului economic care le folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 60.000 lei ”, se arată într-un comunicat al ITM Olt.

În cursul lunii trecute, zece persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

Cele mai frecvente deficiențe constate de inspectorii ITM Olt au fost:

-neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;

-neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă;

-netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;

-neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;

-neefectuarea controlului medical periodic.