Criză acută de sânge, în Olt. Managerul de la Spitalul Slatina: „Numeroși pacienți internați la Oncologie, Ortopedie, Terapie Intensivă au nevoie de transfuzii sanguine”

Managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Angela Nicolae, a făcut un apel pentru ca oltenii să meargă să doneze sânge. Tot mai mulți pacienți care sunt internați pe secțiile unității medicale au nevoie de transfuzii de sânge.

„În ultima lună, Spitalul Județean de Urgență Slatina s-a confruntat cu o nevoie acută de sânge, numeroși pacienți internați în secțiile Oncologie, Ortopedie, Terapie Intensivă necesitând transfuzii sanguine. Lipsa de sânge este unul dintre obstacolele pe care pacienții oncologici, hematologici și cei propuși pentru intervenții chirurgicale majore, în special Ortopedice, le întâmpină, atunci când trebuie sa continue tratamentul specific”, a precizat managerul Spitalului Slatina.

Intervențiile chirurgicale sunt de foarte multe ori amânate pentru că pacienții au analizele modificate și au nevoie de transfuzii de sânge.

 „De multe ori, managementul terapeutic al pacientului este temporizat datorită valorilor modificate ale analizelor sanguine, astfel că, nu de puține ori, un pacient are nevoie de transfuzie de sânge, pentru a putea iniția sau continua tratamentul de specialitate”, a mai spus Angela Nicolae.

Oltenii care doresc să doneze sânge pot merge la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina, ce funcționează la Policlinica Veche.