Senatorul Siminica Mirea îi cere ministrului Ghinea să explice de ce firmele românești, grav afectate de criza COVID, nu beneficiază de niciun sprijin

Senatorul PSD Siminica Mirea a declarat că va susține depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene. Parlamentarul oltean s-a arătat total nemulțumit de modul cum arată Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Siminica Mirea a precizat că acest plan înseamnă de fapt taxe și înghețări și tăieri de venituri, ce sunt deghizate în reforme.

„Susţinem şi depunem moţiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene! Ineficienţa, lipsa de pricepere şi neimplicarea au atins cote maxime, generând astfel pagube mari României şi cetăţenilor români. În ţările europene, PNRR-ul înseamnă redresare şi dezvoltare, în schimb, în ţara noastră, acest plan ţinut secret, generează SĂRĂCIE şi AUSTERITATE, care se traduc în taxe majorate, îngheţări şi tăieri de venituri, deghizate, în mod real, în REFORME.  În altă ordine de idei, nu doar din PNRR România pierde sume importante de bani, ci şi din programele de coeziune aferente exerciţiului financiar 2020-2024, unde absorbţia este nesemnificativă, şi anume doar 0,2 miliarde de euro, făcând astfel imposibil ca România să ajungă cele 15 miliarde de euro ce mai trebuiau atrase în contextul exerciţiului financiar”, a spus Siminica Mirea.

Parlamentarul de Olt a precizat că ministrul Ghinea trebuie să le explice românilor de ce firmele românești, grav afectate de criza generată de COVID, nu beneficiază de niciun sprijin.

„Românii au dreptul să cunoască adevărul! Tocmai de aceea, ministrul trebuie să le explice cetățenilor, în Parlament, de ce există proiecte de sute de milioane de euro alocate direct prin PNRR, în vreme ce firmele româneşti, extrem de afectate de toată pandemia COVID, nu beneficiază de niciun sprijin. Orice zi în funcţia de ministru al Fondurilor Europene înseamnă, în realitate, agravarea situaţiei, iar în acest sens, vom pierde toţi românii, indiferent de opţiunea politică!”, a adăugat Siminica Mirea.