Un instalator și un șef serviciu tehnic, reținuți pentru 24 de ore, în dosarul morților din TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș”

Două persoane au fost reținute, miercuri, 16 iunie, pentru 24 de ore în dosarul  de la Spitalul „Victor Babeș” București, unde trei persoane au murit în TIR-ul ATI.

Avocatul Adrian Cuculis a precizat că au fost reținuți un șef serviciu tehnic și un instalator, cei doi fiind acuzați că au manevrat greșit instalația de oxigen.

„S-a dispus reținere pe 24 de ore a celor două persoane audiate astăzi în cazul Victor Babeș, unde cele trei persoane au murit în TIR-ul ATI. Acum s-au terminat audierile și s-au dat ordonanțele. Este vorba despre un șef serviciu tehnic și un instalator”, a precizat avocatul Adrian Cuculis.

Potrivit unei expertize, angajatul spitalului, care a verificat instalația de oxigen, ar fi manevrat-o greșit, ceea ce a dus la închiderea alimentării cu oxigen.

Procurorii de la Parchetul București au făcut, miercuri, noi audieri în acest dosar penal, după ce în 12 aprilie trei pacienți care erau în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș au murit în urma unei probleme la instalația de oxigen. În unitatea mobilă mai erau cinci pacienți, care au fost transferați la alte spitale.

sursa foto: digi24.ro