BANI LA BUGET. Sute de olteni au fost amendați, în mini-vacanța de Rusalii

Poliţiştii olteni au intervenit, în mini-vacanța de Rusalii, la peste 600 de solicitări, dintre acestea 444 fiind sesizate prin serviciul 112. Astfel, au fost aplicate 776 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 209.655 de lei.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 64 de permise de conducere, fiind retrase şi 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 26 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 16 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 6 pentru conducere fără permis şi 4 pentru alte abateri.
Astfel, un bărbat din Corabia, de 38 de ani, a fost prins conducând băut bine.

„La data de 21 iunie a.c., pe raza oraşului Corabia, a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Tot în mini-vacanța de Rusalii, zeci de firme au fost controlate, valoarea amenzilor ridicându-se la peste 11.000 de lei.

„Au fost verificate 22 de societați comerciale, ocazie cu care au aplicat nouă sanctiuni contravenționale pentru încălcarea dispozițiilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, în valoare totală de 11.500 lei, fiind dispusă și confiscarea sumei de 1440 lei”, se mai arată în comunicatul citat.