Peste 300 de elevi olteni nu s-au prezentat la prima probă din cadrul Evaluării Naționale

Potrivit ISJ Olt, 2.803 elevi din județ au susținut marți, 22 iulie, proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale, sesiunea 2021. La această primă probă scrisă nu s-au prezentat 331 elevi, ceea ce reprezintă 13,71 la sută dintre candidați. În județul Olt, nu au fost eliminați candidați pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Elevii vor susține proba scrisă la Matematică pe 24 iunie, iar cei care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține examenul vineri, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.