O femeie din comuna Voineasa vindea treninguri „de firmă”, la sărbătoarea câmpenească de la Ipotești. Jandarmii olteni au confiscat marfa contrafăcută

O femeie, de 31 de ani, din comuna Voineasa vindea treninguri și tricouri ce aveau sigla unor mărci celebre, la sărbătoarea câmpenească de la Ipotești, ce a avut loc pe 24 iunie.

Jandarmii olteni au avut suspiciuni că marfa este contrafăcută și au confiscat articolele vestimentare sportive.

„În zona de desfășurare a evenimentului de tip sărbătoare câmpenească, organizat de către organele publice locale din comuna Ipotești, o femeie în vârstă de 31 ani, cu domiciliul în comuna Voineasa, județul Olt, oferea spre vânzare articole de îmbrăcăminte, fără a deține documente care să certifice conformitatea. În urma verificărilor s-au găsit douăzeci de articole vestimentare sportive. Jandarmii au ridicat produsele în vederea confiscării spre a fi predate lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

În acest caz, au fost întocmite actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută de Legea nr. 84 din 1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.