Operațiile de cataractă și injecțiile intravitreene, reluate la Spitalul Slatina, din această lună

Operațiile de cataractă și injecțiile intravitreene se vor relua, din această lună, pe secția de Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Conducerea unității medicale a precizat că pacienții vor putea fi diagnosticați cu ajutorul aparaturii de ultimă generație cu care secția este dotată, activitatea chirurgicală programată fiind deschisă doar pentru cele două tipuri de intervenții.

„Echipa managerială a Spitalului Județean de Urgență Slatina anunță că începând cu luna iulie 2021, în cadrul Secției Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, se reia activitatea chirurgicală programată, pentru început fiind abordate chirurgia cataractei și  injecțiile intravitreene. De asemenea, se va putea efectua diagnosticarea, urmărirea și tratarea, după caz, a glaucomului, degenerescenței maculare legate de vârstă și a retinopatiei diabetice, cu ajutorul aparaturii moderne prezente la nivelul secției: tomograf retinian, laser YAG, laser Argon, câmp vizual”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Angela Nicolae.

Inițial, oltenii trebuie să-și facă programări în Ambulatoriul unității medicale, ținând cont că adresabilitatea este foarte mare.

„Dată fiind adresabilitatea mare, pacienții care doresc să acceseze serviciile medicale de înaltă performanță în specialitatea oftalmologie, sunt rugați să facă în prealabil un consult pe bază de programare în Ambulatoriul de specialitate integrat spitalului”, a mai spus managerul.