Direcția Silvică Olt va încasa 62.000 lei din vânzarea plantelor medicinale. 38 de lei, prețul unui kilogram de floare de tei

Direcția Silvică Olt are în derulare două contracte cu firme din țară, prin care se obligă să le vândă 8.100 kilograme de plante medicinale, în stare uscată. Astfel, de pe urma celor două contracte, Direcția Silvică Olt va încasa 62.000 de lei.  

Instituția din județ livrează 500 kilograme de floare de soc, 100 kilograme de floare de tei, 1.000 kilograme de sunătoare, 1.000 kilograme de floare de salcâm, 2.500 kilograme de urzică, 1.500 kilograme de păducel (floare și frunză) și 1.500 de kilograme de coada șoricelului.

Potrivit reprezentanților Direcției Silvice Olt, prețurile de vânzare diferă în funcție de soriment, pleacă de la 3,70 lei pe kilogramul de urzică și ajungă până la 38 de lei pentru un kilogram de tei.

Livrările către cei doi operatori economici, ce au adjudecat întreaga cantitate de plante medicinale ce a fost scoasă la licitație, se fac de la sediile celor șase ocoale silvice din Balș, Caracal, Corabia, Drăgănești, Slatina și Vulturești.

„Până acum au fost livrate 2,5 tone păducel, soc și floare de salcâm, urmând ca în zilele următoare să livrăm 3,5 tone de soc, sunătoare, coada șoricelului și urzică”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Olt, George Vîle.

foto: Pădurarii aduc sacii cu plante medicinale