Ecografii mamare gratuite, la Slatina, în perioada ​26-28 august. 15 minute îți pot salva viața

Caravana #CancelCancer, prin care femeile pot beneficia de ecografii mamare gratuite, ajunge și la Slatina, în perioada 26-28 august.

Astfel, timp de trei zile, un cabinet medical mobil, ce este dotat cu un ecograf de ultimă generație, va ajunge în parcarea Kaufland din Slatina. Cel mai probabil, mașina va fi amplasată în parcarea Kaufland din partea de jos a orașului, pe Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 29 A, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți. Organizatorii nu au anunțat momentan în care din parcarea celor două magazine din Slatina va fi amplasat cabinetul mobil, unde oltencele își pot face o ecografie de sân.

Consultațiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 32 de ecografii pe zi.

Organizatorii spun că o astfel de ecografie durează 15 minute, iar investigația le poate salva viața femeilor. Depistat în stadii incipiente, cancerul de sân poate fi tratat.

„15 minute pot însemna o șansă în plus la viață. 15 minute durează o ecografie mamară pentru a afla că ești bine și că poți avea în continuare grijă de cei dragi. AVON și Kaufland România continuă și anul acesta #CancelCancer –  caravana națională de ecografii mamare gratuite. Începând cu 7 iulie, femeile sunt îndemnate să spună Cancel Cancer și sunt invitate să beneficieze de o consultație senologică gratuită în cele 22 de orașe incluse în caravana medicală de anul acesta. Este al cincilea an în care două branduri responsabile și puternic implicate în campanii sociale își unesc forțele pentru o cauză nobilă: reducerea mortalității cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân. România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân. Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc. Anul acesta proiectul se desfășoară în patru etape. Peste 3.000 de femei vor beneficia, în 2021, de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar – în cazul în care este nevoie – și de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile Regina Maria din fiecare oraș sau din proximitate)”, anunță organizatorii.

Programul caravanei din acest an:

Codlea ​7-9 iulie
Sighișoara 10-12 iulie
Sibiu 13-15 iulie
Deva 16-18 iulie
Orăștie​ 19-21 iulie
Petroșani 22-24 iulie
Oradea​ 30 iulie-1 august
Sighetu Marmației 2-4 august
Baia Mare 5-7 august
Dej 8-10 august
Cluj 11-13 august
Pitești​ 20-22 august
Craiova ​23-25 august
Slatina ​26-28 august
Moreni​ 29-31 august
Călărași​ 1-3 septembrie
Constanța 4-6 septembrie​​
Buzău​ 10-12 septembrie
Focșani​ 13-15 septembrie
Piatra Neamț ​16-18 septembrie
Târgu Neamț​ 19-21 septembrie
București​ 29 sept, 30 sept, 1 octombrie