Șofer beat prins conducând pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Avea și permisul suspendat

În urma controalelor efectuate de către polițiștii olteni, la finalul acestei săptămâni, un șofer de 45 de ani, din București, a fost prins conducând pe Drumul Expres Craiova-Pitești cu o alcoolemie de 1.69 mg/litri alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constata că acesta avea și permisul suspendat.

„Astfel, la data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurat activități specifice pe Drumul Expres 12, au oprit pentru control un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul București. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1.69 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Activitățile de combatere desfășurate de polițiști au vizat în special conducătorii auto care nu respectă regimul legal de viteză, dar și pe cei care conduc sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, acestea fiind unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

foto: arhivă