Caracalul va avea echipă de fotbal în Liga a IV-a. Primăria pune la dispoziție stadionul

După o pauză de câțiva ani, Caracalul va avea echipă de fotbal. Echipa ACS Caracal va fi înscrisă în Liga a IV-a din această toamnă și va fi formată din foști fotbaliști locali, dar și juniori crescuți la cluburi din oraș.

Primăria Caracal va pune la dispoziție stadionul de fotbal, iar ACS Caracal își va disputa meciurile din organizare proprie pe Stadionul „Parc” din Caracal.

„Încurajez orice inițiativă privată de susținere a sportului. ACS Caracal organizează selecție pentru echipa de fotbal, în vederea intrării în competiție la nivel județean – Divizia D. Suntem o comunitate care am generat performanțe recunoscute la nivel național în sporturile de echipă! Împreună se poate să redevenim o forță”, a scris primarul din Caracal, Ion Doldurea, pe pagina sa de socializare.

Președintele de la ACS Caracal, Gigi Neagu, a precizat că lotul va avea cel mult 20 de jucători, un lot omogen în care se va îmbina experiența unora cu tinerețea unor juniori legitimați la cluburile din zonă.

„Este un proiect pe care eu împreună cu fiul domnului Doldurea, Ionuț, l-am început acum un an și jumătate cu grupe de copii, am plecat de la o grupă de copii, între 10-11 ani, iar acum avem patru grupe, sunt aproape 70 de copii ce sunt legitimați la ACS Caracal. Este un club privat și ne desfășurăm activitatea la Baza Sportivă de la Deveselu, am făcut terenurile, ambele terenurile, le am întreținut. Domnul primar Doldurea ne ajută cu baza sportivă, adică vom juca pe Stadionul Parc. Echipa va fi alcătuită din foști jucători din Caracal, câțiva jucători cu experiență și vom mai avea și jucători de la CSS Caracal, am vorbit cu Dani Nicolae să ne mai ajute cu copii pe care să-i creștem, să ia contact cu fotbalul de seniori. Vom înscrie echipa în Liga a IV-a. Încercăm să facem un lot de 18-20 de jucători”, a spus Gigi Neagu, fost fotbalist care a evoluat pentru echipa locală.

Oficialii clubului vor organiza pe 31 iulie o selecție, unde îi așteaptă pe toți cei care vor să joace fotbal.

„Pe 31 iulie încercăm să facem o selecție, să vedem câți vin, noi avem un nucleu format, să vedem ce mai vine pe parcurs. Sperăm să fie o emulație, iar lângă noi să vină și alți oameni de afaceri, pentru că până la urmă este un proiect pentru Caracal și pentru istoria Caracal”, a adăugat Gigi Neagu.

foto: Grupă de juniori de la ACS Caracal, alături de staff