Primăria Balș, aplicație pentru bălșeni. Rotea: „Puteți evita cozile de la ghișee și economisiți timp”

Primăria Balș a lansat portalul https://bals.regista.ro/, unde bălșenii pot depune cereri pentru rezolvarea diferitelor probleme pe care le au, fără a mai fi puși pe drumuri.

Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a precizat că prin intermediul acestei aplicații, bălșenii nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi.

„Am adus și în online comunicarea dintre primărie și cetățeni. Puteți evita cozile de la ghișee și puteți economisi timp, cu ajutorul portalului https://bals.regista.ro/. Prin intermediul acestei aplicații puteți depune cereri online pentru diverse solicitări, puteți face sesizări pe harta digitală a orașului Balș, puteți să faceți programări online, să verificați stadiul documentelor de acasă, în timp real, puteți plăti online și puteți avea acces rapid la documente de interes public”, a spus Rotea.

Portalul public de e-Guvernare este o extensie a site-ului oficial pentru a facilita comunicarea cu cetățenii. Astfel, cetățenii pot verifică online starea solicitării depuse, completează formulare electronice și trimit cereri, depun sesizări, se pot programa online, pot plăti taxe și impozite, și, totodată, pot consulta documente de interes public.

Din județul Olt, în acest portal de e-Guvernare Registra mai sunt înscrise primăriile din Corabia, Milcov, Bobicești și Urzica, iar autoritățile din localitățile Tia Mare, Gârcov, Potcoava, Cilieni, Izbiceni și Sprâncenata au solicitat activarea acestui portal.